Német Magyar Angol
 

 
Magas színvonalú, hagyomány és művészi kivitelezést ötvöző kézműipari munkájával 2004. éveben

34 darabos "hódmezővásárhelyi teríték"

 termékével elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparikamara által 2001. évben alapított "Magyar Kézműves Remek" címet, ezért terméke forgalmazásánál jogosult a megkülönböztető cím és az ismertető kártya használatára.
Regisztrációs szám: 2004/26

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 

 

Ambrus Sándor munkássága kiváló példa a régió megjelenítésére a kerámia műfajban. Bemutatott tárgyai remekművek az esztétikum csúcsain.

"Hódmezővásárhelyi kulacsok"

 

 
 
 

 

Termékeinek sora a hódmezővásárhelyi fazekas kultúra minden ágát reprezentáló nagyon magas színvonalon kivitelezett és igen szépen megfogalmazott alkotásai. A pálya művei között egyike a kiemelkedő szakmai tudást tükröző alkotásoknak. Ez alkalommal harmadszor nyerte el termékeivel a Magyar Kézműves Remek címet.

"Hódmezővásárhelyi fedelestálak"

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

"Hódmezővásárhelyi csúcsi teríték"

 

 

 

 

 

A pályaművek között egyike a kiemelkedő szakmai tudást tükröző alkotásoknak. Nemcsak a formája gyönyörű, a kidolgozása is. Ambrus Sándor munkássága a szűkebb városi és a tágabb régiós környezetére is inspiráló hatással van. Műhelye kiállítóterem és múzeum is, ahol rendszeresen látogatókat fogad és a társ-kézművesek számára kiállításokat rendez. Negyedik alkalommal nyerte el termékeivel a Magyar Kézműves Remek címet.

 

"Hódmezővásárhelyi pálinkás és boros edények"

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi fazekas kultúra minden ágát - újvárosi, tabáni, csúcsi - reprezentáló nagyon magas színvonalon kivitelezett és igen szépen megfogalmazott alkotásai. Az utóbbi évtizedekben rajta kívül sajnos már egyetlen fazekas sem készít hasonló formájú edényeket. A pályaművek között egyike a kiemelkedő szakmai tudást tükröző alkotásnak. Nemcsak a tárgyak formája gyönyörű, a kidolgozása is hibátlan. Ambrus Sándor munkássága a szűkebb városi és a tágabb régiós környezetére is inspiráló hatással van. Műhelye kiállítóterem és múzeum is, ahol rendszeresen látogatókat fogad és a társ-kézművesek számára kiállításokat rendez. Ötödik alkalommal nyerte el termékeivel a Magyar Kézműves Remek címet.